Potemkin Film - Den jyske film- & fotoskole

Vi tilbyder undervisning i mange former for film- og TV-produktion: Film-Grundforløb, Film-Masterclass, Dokumentar (DOX), Foto eller start som Film & Tv funktionsassistent.

1. STARTSAMTALEN

Forløbet begynder med en grundig samtale med en af vores vejledere eller kursuslederen hvor I aftaler et forløb af byggeklodser, som vil være det rigtige for dig.

2. BYGGEKLODSERNE

POTEMKIN GRUNDFORLØB

Læs mere om Grundforløbet på Potemkins hjemmeside

Vi vægter teori og praksis lige højt, og efter en grundig gennemgang af teorien, vil du få mulighed for at praktisere den i et efterfølgende projekt. Vi lægger hovedvægten på fiktion, men kommer også omkring reklamefilm, dokumentar, TV og special effects.

POTEMKIN MASTERCLASS

Læs mere om Masterclass på Potemkins hjemmeside

Kurset har til formål at forbedre din fagspecifikke erfaring og gennem tre til seks større produktionsforløb klargøre og styrke din portefølje, så du kan søge ind på en filmskole i ind- og udland, finde dig en praktikplads eller anden beskæftigelse inden for miljøet. 

POTEMKIN DOX

Læs mere om Dox på Potemkins hjemmeside

Potemkin Dox er et forløb for dig, der vil udforske dokumentarfilmens verden. På uddannelsen lærer du at beherske alle trin fra idé til den færdige produktion. Der er mulighed for at specialisere sig som tilrettelægger, fotograf, klipper og tonemester. 

POTEMKIN FOTO

Læs mere om Foto på Potemkins hjemmeside

Du lærer at blive en dygtig fotograf. Du kommer til at lære de fotografiske teknikker bag digital fotografering, så du bliver i stand til at lave billeder på et højt niveau og arbejde med komposition. Du vil desuden få et stort kendskab til at redigere billeder i Photoshop. 

FILM- & TV-PRODUKTIONS-ASSISTENT

Læs mere om Grundforløbet på Potemkins hjemmeside

Film- & TV-Funktionsassistent er en ­2-årig SU-­berettiget ungdomsuddannelse, som giver dig indblik i alle aspekter af produktionsprocessen. Som funktionsassistent bliver du oplært i alle de assisterende roller, som er nødvendige for at en produktion kan afvikles gnidningsfrit. Funktionsassistenterne er de usete helte, der sørger for, at alt er forberedt til afviklingen af produktionen.

Studieture

Hvert forår tager vi til Cannes Festival med vores nuværende og de gamle elever, der har lyst.
Hver efterår tager Grundholdet på en tre-dages studietur til København. Her besøger vi bl.a. Den Danske Filmskole (billedet), Zentropa og andre relevante steder i film- og produktionsmiljøet.
Studieturene er ikke gratis, men vi gør dem altid så billige, at det bør være muligt for alle at deltage.

Afslutningsprojekt

Grundkursus slutter med et fem ugers afgangsprojekt, hvor der for alvor er mulighed for at gå i dybden med dét, du har lært - og når kurset er overstået, vil du have et klart billede af job- og uddannelsesmulighederne inden for film- og TV branchen.

Studievejledning

Besøg og praktik på uddannelsesteder og studievejledninger

Ansøgninger

Hjælp til at søge ind på uddannelse og til optagelsesamtale

FVU dansk & matematik

Tilbud om undervisning på fire niveauer. Kan afsluttes med prøve

Ordblindeundervisning

Tilbud om test og undervisning der passer til dig

3. RESULTATET

Du bliver klar på og får en plan for hvordan du når frem til uddannelse og job

Jobcentrets bestillingsnummer
Uddannelseslinjen: 1.315.888

Optagelse på Grundkursus: Her behøver du ikke nødvendigvis at være god til at lave film for, så længe du er nysgerrig, motiveret og interesseret - så skal vi nok hjælpe med at dygtiggøre dig.

Optagelse på Masterclass: Der søges elever som allerede har gennemført filmkurser, film/tv grundforløb eller på anden vis har erfaring med filmproduktion. Optagelsessamtaler holdes løbende.

Startdato forår 2018
Mandag d. 5. februar (20 uger)

Mødetid:
Mandag - Fredag kl. 9-15.
(Dette kan dog variere under produktionerne)

Sted:
Godsbanen, Skovgårdsgade 3-5, Aarhus C

Yderligere oplysninger:
Ved henvendelse til kursusleder Sune Liltorp Tlf.: 22 20 49 64

Mail:
kursus@potemkinfilm.dk

Se Potemkins hjemmeside her

Se Potemkin DOX hjemmesiden